Kidspace

Poema en forma de diamant

Treballs de l'alumnat: http://www.kidlink.org/kidspace/start.php?HoldNode=2979

Amb aquest projecte et proposem que provis una forma de poesia poc usual: a partir d'una fotografia escriu un poema que tingui forma de diamant. Et proposem que deixis anar la teva imaginació i la teva creativitat, però que ho facis seguint una pauta molt detallada. Segueix amb atenció les instruccions que hi ha aquí sota.

Aquest projecte és multilingüe (portal del projecte, en Anglès) i hi podeu trobar treballs d'alumnat de diversos indrets. 

Exemple:

(fotografia de David Donat)

El mar,

immens, grandiós...

Puc passar-me hores i hores mirant el mar.

Aigua, onades.

Contemplar.


Per mi el mar són moltes coses diferents. M'és molt difícil explicar-ho, però us podria dir que és una part important de la meva vida. De vegades és una cosa i de vegades és la contrària: pot ser vida i mort,pot ser força i energia o calma i serenitat... Puc estar hores contemplant-lo,meditant en silenci davant del mar i trobar la raó de moltes coses.
Instruccions:

1.     Busca una fotografia que t’agradi, que et desperti la creativitat. La fotografia hauria de ser de la teva propietat*. No capturis fotografies d’internet sense permís del seu autor. Si la tens en format paper, escaneja-la i guarda-la a la teva memòria extraïble. Passa-la a format “.jpg” si és necessari (demana ajuda si no saps com fer aquestes operacions).

2.     Escriu el poema que t’inspiri la fotografia seguint l’estructura de la següent pauta. No has de buscar que rimin els finals de línia, sinó que has d’aconseguir que et satisfaci llegir-lo, que tingui sentit per a tu i que t’agradi.

(utilitza l’opció de “Centrar el text”)

Un substantiu

Dos adjectius

Una frase completa

Dos substantius

Un verb

3.     Redacta un text per explicar alguna cosa que hagis volgut transmetre amb aquest poema, per descriure la fotografia o la intenció del retoc que li has fet, per aclarir els motius pels quals l'has escollit...

4.     Publica el teu poema a la pàgina del teu grup.

(*) També pots agafar una fotografia i transformar-la amb un editor gràfic fins a crear una obra pròpia. Prova els filtres de Photoshop.

El primer projecte "Poema del diamante" va ser creat per Beverlyn Ferris a KidArt-Spanish

Pots participar en aquest projecte en qualsevol moment de l'any, només has d'estar registrat a Kidlink. Clica aquí per registrar-te. Si ets un noi o una noia i vols participar-hi a títol individual, escriu un comentari en aquesta pàgina i t'obrirem un apartat per a tu. Si ets un adult i vols que hi participi un grup d'alumnes o algun fill teu, posa't en contacte amb David Donat per KidMail, enviant un missatge a a-DavidD
 Page updated 2021-04-18 19:19:22
Add Comment Deactivated .
THIS WAS THE LATEST COMMENT
LOGIN AND ADD COMMENT.
Developed in Coldfusion by Bonnie Thurber, Bob Davis and Patti Weeg.
Rewritten in php by Grace Basilio and maintained by Kidlink Systeam
Copyright ®1990-2027 Kidlink